mandag den 23. april 2012










Braiseret Lammeskank





Så kom dage hvor den stod på lam, og jeg havde set en opskrift i nordjyske, den måte jeg bare prøve og som sædvanlig kunne jeg ikke lade være med, lige at spice den op.

Det skal du bruge.
4 stk lammeskanke
grønsags fond
god rødvin (ca 3 glas to i maden og et til kokken)
200 g forskellige grønsager ( løg knoldselleri, porrer og gulerødder hvidløg)
600 g bagekartofler
200 g knoldselleri
lidt muskatnød
purløg
olie
400 g forskellige løg( perleløg i rød og hvid, rødløg)
2 dl balsamico
1 dl sukker
1 dl vand
1 dl eddike( rødvinseddike)
2 kviste rosmarin
150 g smør usaltet
2 dl fløde

Sådan gør du.
Lammeskankene soigneres ved at skære lidt af kødet, så benet er ca. 3 cm frit foroven.
Derefter brunes de af på alle sider og krydres med salt og peber. De forskellige grønsager skrælles og skæres i små stykker,brunes også af. Derefter lægges lammeskankene ved grønsagerne og der tilsettes rødvin og reduceres til det næsten er væk, der dækkes med fond. De skal nu braiseres mindst halvanden time til kødet er mør.
Kartoflerne og knoldsellerien skrælles og skæres i mindre stykker. koges møre i vand uden salt.
Rødløg og perleløg skrælles og deles op i blade. 1/3 af perleløgene koger man i lidt balsamico.
1/3 af perleløgene syltes i eddike, vand og sukker, som lige er kogt op, til sukkeret er opløst. resten af løgene steges på panden i lidt olie, til de er møre.
Lammeskankene tages op, pakkes ind i stanniol og holdes varme. fonden sigtes og reduceres ned ( fra ca 1 liter til 2 - 3 dl). Rosmarinen hakkes og blendes i saucen, smørret røres i.
Hæld vandet fra gryden med kartoflerne og sellerien.
Brug en elpisker til at mose massen, tilsæt smør og fløde samt salt og peber og muskatnød.
Purløg og olien blændes og der tilsettes lidt salt og peber.
Mosen anrettes i et glas og der toppes af med olien.

Vin eller Øl forslag.
Amarone eller en mørk ale feks. Ale nr. 16 eller Hobgoblin.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar